Endüstriyel Fırınlar

Son yıllarda endüstriyel tesislerde kullanılan ürün ve ekipmanlarda kalite büyük oranda artmaya başladı. Özellikle üretim tesislerden kullanılan dayanımı yüksek maddeleri sıcaklık altında şekillendirmek adına endüstriyel fırınlar önemli görevleri yerine getiriyor. Bu fırınlarda istenen madde belirlenen sürede sabit bir sıcaklıkta tutulabiliyor.  Kireç, seramik, çimento, cam ergitme ya da demir çelik gibi birçok sanayide bu fırınları kullanmak mümkün oluyor.

Cam ve seramik gibi zorlu malzemelerle ilgili üretim tesisleri içinde üretim sürecinin tamamlanabilmesi için endüstriyel fırınlara ihtiyaç duyuluyor. Bu fırınlar malzemenin belirli bir sıcaklığa gelmesini sağlıyor. Bu sıcaklık malzemenin işleme sıcaklığına göre değişiklik gösteriyor. Ortamda sıcaklık malzemenin işleneceği alana göre değişiklik gösteriyor.

Endüstriyel Fırınlar Hangi İşlevi Yerine Getirir?

Endüstriyel fırınlarda katı ve sıvı haldeki her malzemeyi işlemek mümkün olabilir. Fırının içine öncelikle istenen malzeme koyulur. Daha sonra hammaddenin işlenme sıcaklığı elde edilene kadar fırın ısınır. Daha sonra istenen zaman dilimi boyunca fırın bu sıcaklıkta sabit kalır ve böylece hammadde kolay bir şekilde işlenebilir. Böylece zorlu hammaddeler dahi kolay bir şekilde işleme sürecinden geçebilir. Bu fırınlarda ergitme, pişirme ve ısıtma işlemleri yapılabilir.

Ergitme: Her maddenin bir ergitme sıcaklığı vardır. Hammadde bu sıcaklığın üzerine çıktığında katı halden sıvı hale geçer. Bu işlem ergitme işlemi olarak adlandırılır.

Pişirme: Her hammadde belirli bir sıcaklık altında şekilde değiştirir. Hammaddelerin belirli bir sıcaklığına üzerine gelerek pişirilerek şekillendirilmesi işlemidir.

Isıtma: Endüstriyel fırınlarda her türlü hammaddeyi ısıtarak şekillendirmek mümkün olmaktadır.

Endüstriyel Fırınlar Nasıl Çalışıyor?

Her türlü hammadde endüstriyel fırınlar sayesinde kimyasal reaksiyona sokulabilir ve istenen değişikliğe uğrar. Fırının çalışma sistemi homojen ve heterojen denge kurallarına göre reaksiyon olmasıdır. Fırınlarda basınç ve sıcaklık ile birlikte kimyasal değişiklik ortaya çıkarılabilir.  Endüstriyel fırınlar her türlü sektörde kullanılabilir.

Kullanım amacına göre çalışma sıcaklığı değişiklik gösterir. En düşük 350-400 dereceden itibaren endüstriyel fırınlar kullanılmaya başlanabilir. Daha sonra zorlu endüstri kollarında 1600 dereceye kadar çalışma performansı elde etmek mümkün olur. Bir fırın daha düşük sıcaklıkta çalıştığında ocak sınıfında yer alır. Özellikle katı maddelerin değişikliğe uğraması için çok yüksek sıcaklık altında tepkimeye girmesi gerekiyor. Metal ve cam gibi maddelerde işlenebilmek için endüstriyel fırınlar kullanılır ve zorlu hammaddeler kolaylıkla işlenebilir.

Endüstriyel Fırın Kullanım Alanları

Endüstriyel fırınlar için çok geniş bir kullanım alanı vardır. Bu ürünler ısı dengesini sağlamak adına hammaddelerin işleneceği her türlü üretim sektöründe yer alabilir. Söz konusu ürünler yüksek derecelerde ısıtma performansı gösterme ve yüksek sıcaklıklarda ortamın sıcaklığını belirlenen sürede sabit tutma işlevini yerine getirir. Üstelik ortam yüksek sıcaklıklara çok kısa sürede çıkabilir.  Şantiye, cam üretim tesisleri, demir çelik tesisleri, seramik üretim tesisleri, sera alanları gibi çeşitli yerlerde endüstriyel fırınlar kullanılabilir. Kısaca üretim olan her türlü kapalı alanda hammaddeleri işlemek ve üstün sıcaklık performansı elde etmek adına bu ürünlerden yararlanabilirsiniz.

Endüstriyel Fırın Fiyatları

Endüstriyel fırınlar yüksek sıcaklıklarda kimyasal reaksiyonlar ile zorlu hammaddeleri işlemeye yarayan ürünlerdir.  Farklı endüstri kollarında dayanıklı hammaddeleri işlerken üstün performans gösterirler.  Isıtma işleminde kullanımı yanında soğutma gibi farklı işlemlerde de görev alır. İhtiyaca göre bu fırınların özellikleri ve güçleri de farklı olur. Endüstriyel fırın fiyatları tamamen ihtiyaçlarınıza göre değişiklik gösterir. Endüstriyel fırın türü de fiyatların belirlenmesinde etkili olur. Bu nedenle kesin bir fiyat aralığı vermek yerine proje bazlı fiyatlandırma daha gerçekçi bir yaklaşım olacaktır.