Kelepçe Rezistans

Kelepçe rezistans, çok yüksek sıcaklık bulunan çalışma ortamlarında zorlu şartlar altında görev alan rezistans çeşitlerine verilen isimdir. Bu rezistanslar farklı çalışma alanlarında kullanılır ve çalışma alanına bağlı olarak özellikleri değişiklik gösterir. Bu rezistanslar 700-800 derece sıcaklıklara kadar dayanıklılık gösterir ve yüksek performanslarda çalışabilir.

Kelepçe rezistanslar alüminize çelik ile birlikte özel galvaniz malzemelerden üretilmektedir. Bu ürünler hem genleşme hem de esneme gibi sorunlar karşısında etkili çözüm sağlar.  Bu rezistanslar çok yüksek dayanıklılığa sahip olduğu için endüstriyel alanların önemli bir bölümü ile birlikte ağır sanayilerde de kullanılır. Bu ürünlerin işlevsel özelliklerine göre birbirinden farklı çeşitleri vardır.  Kullanım alanlarına göre özellikleri ve dayanım güçleri de birbirinden farklıdır.

Kelepçe Rezistans Çeşitleri Nelerdir?

Kelepçe rezistans çeşitleri tamamen kullanım alanı ve teknik özelliklerine göre sınıflandırılıyor. Bu rezistansların en önemli özellikleri uygun fiyatlı ürünler olmasıdır. Kelepçeli rezistans çeşitleri farklı sistem ve çalışma alanlarında kullanılabilecek şekilde tasarlanıyor. Bu ürünlerde kullanılan malzemeler ve kullanım alanlarına göre türler farklı olmaktadır.

Bu ürünler temel olarak mika yalıtımlı kelepçeli rezistans, seramik kelepçe rezistans gibi özel türlere sahiptir. Bu rezistanslar farklı özelliklere ve farklı kullanım alanlarına sahiptir. Bu ürünler kapalı devre sistemine göre tasarlanır ve bakım gerektirmeden çok uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Üstelik diğer rezistanslara göre dirençleri de daha düşük seviyededir.

Kelepçe Rezistans Ne İşe Yarar?

Bu rezistanslar genellikle kullanım amacı ve kullanım alanına göre üç prensipte üretiliyor. Bu ürünlerde mika yalıtımlı kelepçeli rezistanslar en popüler olan çeşitleridir. Bu ürünler uygun maliyetlerle satın alınabiliyor ve 300 derece kadar sıcaklıklarda çalışabiliyor. Bunun yanında boru hattında farklı boyutlarda tankları ısıtmada görev alabiliyor. Bu resiztansların dezavantajları ise yüksek rutubet bulunan nemli, buhar sıvı ve likit akışkanlığı olan ortamlarda uzun ömürlü olmuyor.

Seramik kelepçe rezistanslar ise 650-700 dereceye kadar çalışabiliyor. Bu ürünlerin içinde direnç telinin yalıtılması için steatit alaşımlı bulunan teknik seramiklerin kullanılıyor. Bu sayede seramik kelepçe rezistanslar çok yüksek sıcaklıklara kadar dayanabiliyor. Bu ürünler klemens, kapalı kutu, kablo ve ütü fişi çıkışlı olarak üretiliyor. Doğru kullanıldığında ve montajı doğru yapıldığında çok uzun yıllar bakımı yapılmadan ve arıza yaşanmadan kullanılabiliyor.

Kelepçe rezistanslar ise paslanmaz çeliklerin içine uygulanıyor. Bu ürünlerin en önemli özellikleri arasında kare ya da yassı dikdörtgen boru ısıtıcılara yerleştirilmesi şeklinde üretilebiliyor. Aynı zamanda kapalı devre üretim olarak kullanılıyor.

Kelepçe Rezistans Nerelerde Kullanılıyor?

Seramik kelepçe rezistans ürünleri öncelikle plastik hammaddeleri şekillendirme ya da erimiş halde olan maddelerin akışının yapıldığı ekstrüder boğaz hatlarında kullanılıyor.  Aynı zamanda bu ürünler yüksek ısıda performans gösteren ve küçük alanlarda yüksek güce sahip olmayan dıştan sıkmalı boru hattı, tank ısıtma işlemlerinde kullanılıyor. Aynı zamanda özel projelerde de kullanılabiliyor.

Kelepçe rezistans kapalı devre sistemleri içinde barındırıyor. Bu nedenle sistem içinde yer alan sıvı akışkanlığı bulunan yerlerde kullanılabiliyor. Aynı zamanda buharlı ve nemli ortamlarda da kullanılabilen ürünlerdir. Bu ürünlerin en önemli özellikleri arıza yapma olasılığının çok düşük seviyede olmasıdır.

Kelepçe rezistanslarda önemli olan kelepçe rezistansların ileri seviyelerde ve yüksek teknolojilerde kullanılmasına gerek olmamasıdır. Ürünler özel projelerde kullanılıyor ve kullanım alanı diğer türlere göre biraz daha sınırlı oluyor.

Kelepçe rezistans ihtiyaçları ve siparişi için bize ulaşabilirsiniz. Her türlü üretim alanı için sizlere özel projelerinize göre kelepçe rezistans üretiyoruz ve bütçenize uygun çalışmalar yürütüyoruz.