Serpantinli Rezistans
Serpantinli rezistans, çeşitli amaçlarla kullanılan ısıtıcı malzemelerde yüzey üzerinde ısınma performansı oluşturmak için kullanılan ürünlerdir. Bu rezistanslar yüksek performanslarda yüzey ısısı elde etmek için kullanılır. Genellikle bir ya da iki farklı alaşımdan üretilen rezistanslardır. Yüzeylerindeki direnç tellerinde silindire benzeyen sarmallar bulunmaktadır. Temel çalışma mantığı Cr-Ni boruların üzerine ısı transferi yapmalarıdır. Isıtıcıların baş kısımlarına da rakor sayesinde montajı yapılabilir ve burada da performans gösterebilirler. Serpantinli rezistansların en önemli özelliklerinden biri de hava sirkülasyonuyla ısıyı transfer etme sürecini de gerçekleştirebilmeleridir. Isıtıcıların baş kısmına montajı birkaç dakika içinde tamamlanabilir. Montajdan sonra ısıtıcının yüzeyindeki ısının sağlanmasını mümkün kılar. Bu rezistanslar kullanım alanına göre iş yeri, ev ya da ofis tipi olabiliyor ve ihtiyaca göre farklı güç ile özelliklerde üretiliyor. Serpantinli rezistans siparişi vermek istiyorsanız hemen firmamızla iletişime geçebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.
Serpantinli Rezistans Nerelerde Kullanılır?
Serpantinli rezistanslar genellikle ısıtıcılarda kullanılmaktadır. Endüstriyel tesislerde buhar ve ısı elde etme görevini görebilirler. Bu işlemler için çok düşük bir enerji ile yüksek verim sağlarlar. AVM, oteller, hastaneler, devlet kurumları, inşaat alanları gibi birçok yerde yani büyük kapalı alanlarda hava kanalları ile ortamı ısıtırlar.
Diğer bir yaygın kullanım alanı ise sanayi tipi fırınlar olmaktadır. Bu fırınlarda düşük enerji tüketimi gerçekleştirerek yüksek sıcaklıklar elde edilmesini sağlar. Aynı zamanda fanlı üfleme sistemleri ve tekstil makinelerinde de görev alırlar. Tekstil makinelerinde ipliklere buhar verilmesi sırasında kullanılırlar. Aynı zamanda serpantinli rezistanslar boya kurutma fırınları için en çok tercih edilen rezistanslardır. Bu rezistanslar hem ısınma hem de çalışma için gerekli olan sıcaklığı elde etme süreçlerinde görev almaktadır.
Serpantinli Rezistans Teknik Özellikleri
- Serpantinli rezistanslar boru çapı olarak 6.5 ile 20 mm arasında üretimi yapılan ürünlerdir. Ancak ihtiyacınıza göre rezistansın çapı değişiklik gösterebilir.
- Rezistanslarda boru çapı 20 mm ile 50 mm arasındadır ancak bu boyutlar esnetilebilir.
- Bu rezistansların borularının hammaddesi kullanılacağı alana göre değişir. Aynı zamanda yerine getireceği işlev de bunda önemlidir.
- 24 V ile 500 V arasında beslenme geriliminde üretilirler ve güç talebi de ihtiyaca göre değişiklik gösterebilir.
- Serpantinli rezistans çeşitlerinin en önemli avantajı yüksek sıcaklıklara kadar çalışabilmesidir. Bu rezistanslar 750 derece yüzey sıcaklığına kadar maksimum performans gösterebilir.
- Üretim sürecinde ihtiyaca göre düz, yuvarlak, U tipi, M tipi üretim yapılabilir. Aynı zamanda ihtiyaç halinde helezonik üretim de tercih edilebilir.
- Serpantinli rezistansların hammaddesi Cr-Ni borular ya da kablolardır. Bu malzeme dışında kullanım ihtiyacına ve talebe göre hammadde olarak bakır boru ya da DKP boru da tercih edilebilir.
- Yüksek sıcaklıklara karşı dayanım gösterebilmesi için bu rezistanslarda 310 S ve Alloy 800 ile Alloy 600 paslanmaz borular tercih edilmelidir.
- Bu rezistanslar su olan ortamlarda da görev alabilir. Korozyon tehlikesi olan ortamlar için 316 L ile Alloy 825 malzemeler tercih ediliyor.
Serpantinli Rezistans Fiyatları
Serpantinli rezistans fiyatları en temelde ürünün malzemesi, çalışma sıcaklığı ve teknik özelliklerine göre değişir. Aynı zamanda gücü, montaj şekli ve çapı da fiyatlarda etkilidir. Bu rezistanslar sürekli ve kısa sürede ortaya çıkması gereken acil ısı gerektiren ortamlarda kullanılır. Isıtma performansını yerine getirirken yüzeylere sağladığı ısı enerjisi için düşük tüketim söz konusudur. Detaylı bilgi ve randevu için bizi arayabilir ve bilgi alabilirsiniz. Serpantinli rezistans için projelerinize özel üretim yapıyoruz. Hemen bize ulaşarak fiyat teklifi alabilirsiniz.